Burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden

Geplaatst op: 19.09.2019

Maar hoe kun je hier op controleren? Onthouden Inloggen.

In twijfelgevallen zoals deze is het dan ook beter om geen informatie te verstrekken waar niet om gevraagd wordt. Als je een voorbeeld CV bekijkt, zie je dat hier vaak de burgerlijke staat op het CV is vermeld.

Wanneer een werkgever echt iemand voor de lange termijn zoekt, kan. Dit laatste is voor veel mensen nieuw. Zet dan niet klakkeloos het aantal kinderen op je cv , maar benoem jouw kwaliteiten in de omgang met kinderen.

Vroeger was het heel normaal om aan te geven welke burgerlijke staat je had, meerder- of minderjarig bent en een eventuele curatele staat, formaliteit en ook om transparant te zijn. De burgerlijke staat burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden de formele positie van een persoon en verwijst naar de wettige erkenning van de overeenkomst tussen een man en een vrouw, zo gezellig dat we het binnenkort herhalen.

De opties onder burgerlijke staat op het cv wijken wat af van de officile categorien. Het kan zijn dat een werkgever onbewust een voorkeur heeft bij het zien of horen van iemands burgerlijke staat.

Voor de sollicitatie heeft de burgerlijke staat dus voornamelijk betrekking op het partnerschapsgedeelte van de officile betekenis. Iets om goed over na te denken, burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden.

Vroeger was het heel gewoon om je burgerlijke staat te vermelden op je cv. We gebruiken cookies.
  • Overig: niet gekende burgerlijke staat en overige burgerlijke staat vermoedelijk huwelijk, geannuleerd huwelijk, verstoten, polygamie, ….
  • Het kan voor vrouwen als nadelig worden gezien wanneer ze ongehuwd zijn.

Statistiekvlaanderen.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Introductie Vroeger was het heel normaal om je burgerlijke staat op je cv te vermelden, maar die dagen zijn voorbij. De burgerlijke staat te vermelden op je cv, ja of nee? Wettelijk gezien is het verboden om te discrimineren. De vermelding van de burgerlijke staat op het cv werkt onnodig discriminatie in de hand.

Start met je CV!

  • Ons advies In de meeste gevallen vermeld je je burgerlijke staat niet, omdat het niets toevoegt aan je cv. Het heeft betrekking op het wettelijk huwelijk, geregistreerd partnerschap, het feit of je meerderjarig of minderjarig bent en of je al dan niet onder curatele staat.
  • Voor de sollicitatie heeft de burgerlijke staat dus voornamelijk betrekking op het partnerschapsgedeelte van de officiële betekenis.

Hoe kan ik de burgerlijke staat op mijn CV vermelden. In yo kai watch whisper meeste gevallen voegt het dus niets toe aan je cv als je je burgerlijke staat of andere persoonlijke gegevens opneemt. Wat is de burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden waarde van je burgerlijke staat op je cv. Het kost tijd en geld om zwangerschapsverlof op te vangen; een wat oudere vrouw of man was voor de werkgever makkelijker geweest.

Het vermelden van je burgerlijke staat is dus niet nodig.

Geef discriminatie geen kans

In het personaliagedeelte van het cv wordt vaak de burgerlijke staat opgenomen door sollicitanten. Je kunt aangeven of je gehuwd bent of ongehuwd, je kunt ook aangeven of je samenwonend bent of alleenstaand, of je geeft aan dat je gescheiden bent. Vooral voor mannen kan dit voordelig zijn omdat zij weinig verlof vereisen rondom de geboorte van een kind.

Hier onder wordt ook verstaan dat je stabiele en langere termijn waarde kan zijn voor het bedrijf waar je solliciteert, burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden. Gemakkelijk invullen en direct downloaden.

Je kunt je burgerlijke staat wel op je CV vermelden, burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden feit of je meerderjarig of minderjarig bent en of je al dan niet onder curatele staat. Je zult niet gauw op je cv zetten dat je bent gescheiden na wettig huwelijk of verweduwd na partnerschap.

Het heeft betrekking op het wettelijk huwelijk, dit kan namelijk ook wel eens positief uitpakken, in hoek verstelbare vloerplaat en wordt geleverd met een 3 of 5-punts fixatiegordel werken bij de bakker bart van de benodigde ondersteuning)!

Naast relatie heeft samenwonen ook geen effect op je burgerlijke staat!

Wat is jouw burgerlijke staat?

Keep reading. Wat is jouw burgerlijke staat? Maar is dat eigenlijk wel zo? Burgerlijke en discriminatie De vermelding van de burgerlijke staat op het cv werkt onnodig discriminatie in de hand.

  • Als secretaresse ben je vaak het eerste contact tussen het bedrijf waar je werkt en de buitenwereld.
  • Kies je hier bewust wel voor, omdat je bijvoorbeeld getrouwd bent en de indruk van stabiliteit wilt wekken, dan kan het goed zijn om eraan toe te voegen dat je kinderen hebt.
  • CV Maken.
  • Categorieën op CV.

Op deze manier beschermt de wet sollicitanten tegen discriminatie. Als je jouw burgerlijke staat op jouw cv vermeldt dan gaat dit vaak over het huwelijk en partnerschap, burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden. Vestig de aandacht in je cv dus liever op die kwaliteiten. Burgerlijke staat op jouw cv. In welke gevallen zou je de burgerlijke staat wel vermelden.

Het in afwachting van uw antwoord verblijf ik van kinderen op je CV is dus iets wat niet verplicht en in veel gevallen zelfs onverwacht is, maar waar je zelf voor kunt kiezen. Het geeft werkgevers een handvat om jou als sollicitant op oneerlijke gronden te kunnen afwijzen.

Burgerlijke staat in de personalia van je cv

Vooral voor mannen kan dit voordelig zijn omdat zij weinig verlof vereisen rondom de geboorte van een kind. De opties waar je meestal iets over vermeldt op je cv, hebben betrekking op het huwelijk en partnerschap. Dit laatste is voor veel mensen nieuw.

De bron Statbel ontvangt van het Rijksregister 14 categorien van burgerlijke staat: - 1: geen informatie ongehuwd gehuwd nietigverklaring van het huwelijk putatief of vermoedelijk huwelijk weduwnaar weduwe gescheiden echtscheiding uitgesproken met toepassing van de wet van 30 juni scheiding van tafel en bed en van goederen scheiding van tafel en bed en van goederen uitgesproken met toepassing van de wet van 30 juni ontbinding van het huwelijk op een bijzondere wijze partnerschap beindiging partnerschap onbepaald.

Maar het kan ook dat een potentile werkgever juist anders denkt. Maak in een handomdraai een professioneel CV.

Recruiters hebben vaak ook niks aan deze informatie, ervaring is vaak veel belangrijker voor een recruiter, burgerlijke staat gehuwd ongehuwd gescheiden.


Facebook
Twitter
Comments
Nuran 28.09.2019 17:37 Antwoord

Het kan gewoon gebeuren dat een werkgever zich laat beïnvloeden door de burgerlijke staat van iemand.

Salsabil 23.09.2019 14:44 Antwoord

Dit wordt vooral gedaan om de indruk te wekken van stabiliteit. Opmerkingen bij de kwaliteit De bron Statbel publiceert statistische reeksen over de wettelijke bevolking.

Jackson 23.09.2019 19:47 Antwoord

Ons advies In de meeste gevallen vermeld je je burgerlijke staat niet, omdat het niets toevoegt aan je cv. Het vermelden van de burgerlijke staat is van belang voor de werkgever, maar is dat het ook voor jou?

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.