Hout vergrijzen met azijn en staalwol

Geplaatst op: 22.09.2019

Om ijzer goed te laten reageren met het zuur moet het zuur erg zuur zijn. Hoi Claudia, Ik denk dat het hout nog ouder wordt als je het in de regen laat staan.

Ja kunt ook nano coating gebruiken. Welk merk of soort Staal wol heb je gebruikt? Hallo Hoe veel staalwol gebruikje per liter of per 0,5 liter azijn Is alleen witte azijn geschikt hier voor?

Ik wil dit graag gaan toepassen op de grenen palen van mijn tuinschutting. Ook dit na 10 minuten weer afgeveegd. Strijk de kleurstof op het hout.

Geel grenen, haal dit er dan eerst af met een schuurpapiertje. Zit er nog verf op, ik heb hetzelfde, hout vergrijzen met azijn en staalwol. Of misschien een matte lak. Nu wil ik het meubel buiten zetten…. Goedemiddag ik heb er nano coating op Maar als mijn glas bijvoorbeeld ziekenhuis in den haag is aan de onderkant Krijg ik dan geen kring!

Hoi, hout van de reuzenlevensboom en sparrenhout zijn uitstekend geschikt om op deze manier te behandelen.

Zachte houtsoorten zijn gemakkelijker om mee te werken dan harde houtsoorten. Voor de doe het zelfer is azijnzuur het makkelijkst te krijgen, maar de zuurgraad Ph-waarde is van alle soorten azijn ongeveer hetzelfde. Laat dit een nachtje of 4 ja, vier nachten staan.
  • Open de pot en vul deze met een stuk fijn staalwol en witte azijn. Vond je dit een nuttig artikel?
  • Ik heb drie van die staalwol kussentjes met zeep in een volle pot groentepot azijn staan na twee uur is het azijn al aardig bruin aan het worden Vindt het best spannend om het straks op mijn tafel te smeren. Ik heb het gemakkelijk gedaan; ijzersulfaat gekocht en opgelost in water.

Berichtnavigatie

Stop nog een stuk staalwol in het mengsel als je de kleurstof sneller donker wilt laten worden. Het werkt lang niet bij alle houtsoorten. Zit er nog verf op, haal dit er dan eerst af met een schuurpapiertje. Joepie het is gelukt! Strijk de kleurstof op het hout. Hoe langer je de staalwol in de azijn laat zitten, hoe dieper de kleur ook wordt.

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Staat nu 3 hout vergrijzen met azijn en staalwol en ben morgen pas weer thuis. Meer staalwol in een liter azijn geeft een diepere kleur. Niet bij stilgestaan dat Producten in de buitenlucht net iets sneller slijten…. Een kleurstof die je slechts enkele dagen laat weken krijgt een donkere, verbrande tint.

90 thoughts to “DIY: Hout oud laten lijken met azijn en staalwol”

Goedemiddag ik heb er nano coating op Maar als mijn glas bijvoorbeeld nat is aan de onderkant Krijg ik dan geen kring? Ik heb oude grenen tafel. Kleur is mooier als het nat is, dan is het dieper.

Kan er ook iemand een gegarandeerde methode beschrijven, deze staat nu een nacht buiten op de veranda te drogen, hout vergrijzen met azijn en staalwol.

Een sneller resultaat krijg je met sterkere zuren als accuzuur, zwavelzuur etc. Ik heb drie van die staalwol kussentjes met zeep in een volle pot groentepot azijn staan na twee uur is het azijn al aardig bruin aan het worden Vindt het best spannend om het straks op mijn tafel te smeren. Nou het zal er wel veel te lang in hebben gezeten maar het is dwars door het blik heen gegaan van de 3 blikken waren er 2 leeg door gaatjes in de bodem.

Gisteren een pilaar 1 keer behandeld, ook hout vergrijzen met azijn en staalwol wil de staalwol niet oplossen natuurazijn witte vd jumbo en schoonmaakazijn groene fles van de jumbo in de schoonmaaksponsjes vd jumbo doet niks. Je kunt de kleurstof met water verdunnen als hij te donker is geworden.

Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Dat zou ik ook wel willen weten, mijn blanke hout nu 2x met staalwol en azijn gedaan, zit een poederachtige laag op nu. Hoe krijg ik het er af? Ik wil dit gaan proberen op onze nieuwe, vurenhouten planken waarvan we tuinbanken gaan maken, die we daarna met blanke beits willen behandelen.

Verdun het mengsel met water als je een subtielere kleur wilt.

Ik hoor het graag Alvast bedankt, hout vergrijzen met azijn en staalwol. Het hangt er vanaf welk effect je wilt creren! Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt? Trek de staalwol een beetje uit elkaar en stop het weer terug in de azijn. Ook de fijn staalwol van de Karwei lossen niet op. Na 1 dag heb ik eiken hout hier mee ingesmeerd…?

Verdunnen met azijn of water. Ik hoop dat jij of anders iemand anders hiermee geholpen is.

Zou hem graag lichter van kleur willen. Hallo Tessa Waarvoor dient dat druppeltje afwasmiddel Waar help dit voor. Hallo ik heb een eikenhouten tafel onbehandeld met azijn en staalwol behandeld en na de behandeling zit er een blauwe gloed in mijn tafel hoor dat zo.

Help het is op mijn houten vloer gekomen. Door met mijn vingers in de thee te dopen en er wat lichte vegen erop te wrijven werd het hout minder egaal en leeft het meer.

Reizen: Weg in eigen land Almelo.


Facebook
Twitter
Comments
Jozefina 26.09.2019 23:54 Antwoord

Learn how.

Shanya 30.09.2019 23:40 Antwoord

Is dit normaal of doen jullie er nog iets overheen bv beits?

Ane 25.09.2019 03:47 Antwoord

Trek de staalwol een beetje uit elkaar en stop het weer terug in de azijn. Stel ik vind het niet mooie kam je er nog wat aan doen?

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.