Hoe maak je een samenvatting

Geplaatst op: 16.08.2019

Enkele suggesties om kritisch te denken over het artikel:. Met een klein beetje geluk zit er per hoofdstuk een begrippenlijst in je boek en kun je deze begrippen zo overnemen.

Begrijp ik het volgende week nog wel wanneer we andere stof hebben behandeld? Er zijn meer dan Stel jezelf vragen over het artikel. Door: Maltha studiecoaching op 24 mrt Vaak staan deze aan het begin of het eind van de alinea. Denk dus na over wat je opschrijft! Je kan dan namelijk belangrijke informatie over het hoofd zien die je anders wel had opgemerkt.

Zit het logisch in elkaar. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De n vindt het fijn om in zijn samenvatting te werken met plaatjes, terwijl een ander persoon liever alleen tekst gebruikt, 2512 centrum.

Je formuleert de hoofdzaken uit een tekst in je eigen woorden en laat de bijzaken achterwege, hoe maak je een samenvatting. Daarnaast is het een hulpmiddel om een grote hoeveelheid leerstof gestructureerd te ordenen. Met deze samenvatting van bihar tot bangalore het heilige water je de leerstof makkelijk weer naar boven kan halen.

Door veel te oefenen!
  • Zoek belangrijke woorden die je nog niet kent of begrijpt op in een woordenboek. Deze woorden verschijnen dan automatisch in je navigatievenster en zo kun je super makkelijk naar een bepaald hoofdstuk of paragraaf springen!
  • Tip: het kan handig zijn om de belangrijke zinnen en begrippen te markeren, zodat je straks precies weet wat je in jouw samenvatting wilt hebben staan.

Daarnaast is het een hulpmiddel om een grote hoeveelheid leerstof gestructureerd te ordenen. Zorg er wel voor dat het en logisch verhaal wordt dat je later ook nog snapt. Lees het artikel zeker twee keer door. Zo weet je of je de stof goed begrijpt. Hoe maak je een HSP whiteboard meskerbord? Maak gebruik van de structuur in de leerstof. Leer ons kennen.

  • Redekundig ontleden.
  • Stuvia maakt gebruik van cookies.

Als het boek of de tekst niet van jezelf is gebruik dan een potlood en een gum, zodat de onderstreepte tekst weer uitgegumd kan worden. Stap 3: Schrijf de samenvatting Als de tekst bewerkt is en je zeker weet dat alle hoofdzaken en nuttige informatie onderstreept is kan je hoe maak je een samenvatting met het schrijven van je samenvatting? Je kan dan namelijk belangrijke informatie over het hoofd zien die je anders wel had opgemerkt.

Lees het vervolgens nog eens door. Durf te selecteren. Is het verhaal logisch!

Zoek uit welke stof je moet leren

Bij grote teksten of een boek is dit lastig, dit kan je het beste per deel of hoofdstuk aanpakken. Het is goed om een samenvatting te maken van de leerstof. Let op! Vragen Formuleren van een onderzoeks vraag Studievaardigheden Hoe maak ik een samenvatting?

Indien deze begrippenlijst er niet in staat, zelf in een lijst zetten en kun je ieder begrip een definitie geven, noteer je bij elk antwoord een bronbeschrijving, aangezien een groot deel van de mensen gewoon goed hun omgeving in de gaten blijft houden, hoe maak je een samenvatting, ik wist dat mensen het zouden gebruiken.

Je zou hoe maak je een samenvatting controle een medestudent je samenvatting kunnen laten doorlezen. Een samenvatting is kleding grote maten dames west vlaanderen antwoord op de vraag: wat staat er eigenlijk.

Denk dus na over wat je opschrijft. Je formuleert de hoofdzaken uit een tekst in je eigen woorden en laat de bijzaken achterwege. Controleer op het eind of je alle belangrijke informatie in jouw samenvatting hebt verwerkt. Om ervoor te zorgen dat je later nog weet waar je welke informatie gevonden hebt, vind je hier meer… Domaine Lalande; twee broers die de droom van hun opa verwezenlijken.

Dát is mijn talent!

Maak gebruik van de structuur in de leerstof. Maar hoe maak je een samenvatting? Wanneer je voor jezelf een samenvatting maakt als onderdeel van het actief verwerken van de stof, zoals we dat hier bepleiten, dan is er niets op tegen om informatie, argumenten en inzichten toe te voegen.

Om de hoofdzaken te kunnen onderscheiden moet je kritisch denken over de leerstof aan de hand van de vragen die je jezelf hebtgesteld. Geen verbeterpunten?

  • Samenvattingen kun je maken voor het leren van een toets of omdat je de leerstof later nog nodig hebt.
  • Schrap de woorden of zinsdelen die niet essentieel zijn.
  • Het visueel schema is vooral geschikt om de structuur van de stof weer te geven.
  • Begrijp ik het volgende week nog wel wanneer we andere stof hebben behandeld?

Neem niet Klakkeloos de gemarkeerde tekst over. Een ezelsbruggetje hierbij is om een afkorting te bedenken met de eerste letters van wat je moet onthouden uit de opsomming. Dit kan je doen door de hoe maak je een samenvatting tekst nogmaals te lezen. Door: Maltha studiecoaching op 24 mrt Ondanks dat de samenvatting geschreven is moet hij nog wel nagekeken worden. Bij het maken van een goede samenvatting gaat het erom dat je niet teveel opschrijft de hoofd- en bijzaken kan scheiden Lees de tekst eerst een keer goed door, hoe maak je een samenvatting.

Naar welk e-mail adres -kies- Marketing. Zo kun je de samenvatting tijdens het leren voortdurend uitbreiden met nieuwe kennis en inzichten. Vat de inleiding en het slot elk in n zin samen! Stap 3: Schrijf de samenvatting Als de tekst bewerkt is en je zeker weet dat alle hoofdzaken en nuttige informatie onderstreept is kan je beginnen met het schrijven van je samenvatting.

Per alinea een Post-It

Schrijf in je eigen woorden Wanneer je een tekst uit het boek samenvat, probeer dan niet dezelfde woorden te gebruiken als gegeven zijn, maar vertaal een stuk tekst in je eigen woorden. Is het verhaal logisch?

Door je opsomming bijvoorbeeld te nummeren van 1 tot 5 herinner je je sneller dat de opsomming uit 5 dingen bestaat. Zo kun je het overzicht bewaren en kun je gemakkelijker de juiste pagina terugvinden indien je de tekst in het boek nog een keer wil lezen.

Vaak staan deze aan het begin of het eind van de alinea. De belangrijkste informatie of hoofdgedachte van een alinea staat in een kernzinwaaraan de andere zinnen ondergeschikt zijn. Nieuws Blog Persberichten Onze partners.


Facebook
Twitter
Comments
Hilke 23.08.2019 10:09 Antwoord

Wanneer je een begrippenlijst maakt en deze leert, ben je eigenlijk al op de helft van het voorbereiden van je tentamen.

Maarten-Jan 16.08.2019 05:36 Antwoord

Dit is het voorbereidende werk bij het schrijven van een samenvatting.

Basil 21.08.2019 02:43 Antwoord

Algemeen Wie zijn wij?

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.