Cbs kaart nederlandse gemeenten

Geplaatst op: 10.07.2019

Krimpende bevolking in beeld brengen De Nederlandse bevolking is tussen en toegenomen met 4,6 procent. Achtergrond kaartlaag wisselen. Kaart 1.

Met de volgtijdelijk vergelijkbare cijfers kan niet alleen de verandering van het aantal inwoners inzichtelijk worden gemaakt, maar ook veranderingen in bijvoorbeeld hun herkomstgroepering. De websites van gemeenten, het CBS en de regionale Kamers van Koophandel zijn belangrijke publieke bronnen voor bedrijfsinformatie.

In breidde deze gemeente het aantal buurten uit van 61 naar Selecteer een gebied op de kaart om mee te vergelijken. Op 1 januari telde deze wijk 3,4 duizend woningen, waarin bijna 10 duizend van de in totaal ruim 66 duizend Assenaren woonden.

Klik op "Stop met vergelijken" of selecteer een ander thema om het vergelijken van gebieden uit te zetten. Inwoners met een Nederlandse achtergrond worden in het roze weergegeven, cbs kaart nederlandse gemeenten, de personen met een westerse migratieachtergrond in het groen en degenen met een niet-westerse migratieachtergrond in het blauw.

Alleen Drenthe en Flevoland hebben geen couscous met groenten en kip krimpende gemeente. Kwaliteits- verklaring Lees meer. Op 1 januari telde deze wijk 3,4 duizend woningen, waarin bijna 10 duizend van de in totaal ruim 66 cbs kaart nederlandse gemeenten Assenaren woonden.

CBS maakt steeds vaker statistieken met behulp van big data en experimenteert daarom met nieuwe visualisatietechnieken om deze brij aan gegevens overzichtelijk te presenteren.

Denk bijvoorbeeld aan het aantal landbouwdieren per soort: hoeveel kippen, varkens en koeien leven in jouw omgeving? Aandeel niet-westerse allochtonen in Almere in volgens de buurtindeling van Kaart 6. Deze visualisatiemethode biedt mogelijkheden om allerlei regionale gegevens weer te geven en is schaalbaar naar grotere databestanden.

Privacy blijft geborgd

Niet in elke buurt wonen echter evenveel niet-westers allochtonen of is de toename gelijk verlopen. Jong, A. Links antoinnesterk antoinne. Verhouding tussen herkomstgroepen Wordt op de kaart uitgezoomd naar het niveau van heel Nederland, dan verdwijnen de punten en komt daarvoor per buurt een kleurenvlak in de plaats. De CBS Kwaliteitsverklaring beschrijft hoe aan bovengenoemde normen wordt voldaan.

Vanaf heden is er nieuwe handige cartografische ingang beschikbaar gekomen via www.

  • Theme by Anders Norén. Klik op "Stop met vergelijken" of selecteer een ander thema om het vergelijken van gebieden uit te zetten.
  • Feedback Verbeter Cbs in uw buurt.

Alleen Drenthe en Flevoland hebben geen enkele krimpende gemeente. Hiermee navigeert u naar uw huidige locatie. Die laatste vindt u onder "Bestand".

Op BIBN. Vergelijk gebieden In de popup venster waar de informatie wordt getoond cbs kaart nederlandse gemeenten het mogelijk om gebieden met elkaar te vergelijken. Deze missie vereist dat de kwaliteit van de statistische informatie gegarandeerd is. Contact Help Cbs.

Deel deze pagina

Vooralsnog zijn over een beperkt aantal onderwerpen laagregionale volgtijdelijk vergelijbare cijfers beschikbaar. De buurten Centrum-Noord en Burgemeestersbuurt telden in samen 1 inwoners. Dit kan je algemene indruk zijn, maar ook meer specifieke punten die jij goed of niet goed vindt.

Als echter de buurtgrenzen van worden vastgehouden, blz. De volgtijdelijk vergelijkbare cijfers maken een onderscheid mogelijk cbs kaart nederlandse gemeenten de werkelijke stijging van het aantal inwoners en de fictieve stijging door wijzigingen in buurtgrenzen.

Zoeken Search for:. In deze voorbeelden worden en met elkaar vergeleken german themed pick up lines basis van de wijk- en buurtindeling van de 15,8 miljoen inwoners uit zijn verdeeld over de 11,6 duizend buurten uit Bevolkingstrends 57 1blijken er in in De Lariks Oost 1 personen te wonen, cbs kaart nederlandse gemeenten.

1. Veranderingen ontdoen van vertekening

Na typen worden suggesties automatisch aangevuld. Die gegevens kunnen betrekking hebben op personen, huishoudens, woningen, of bedrijven, maar ook andere zaken in kaart brengen. Is dit niet mogelijk dan dient u dit in te schakelen in uw browser.

Type een postcode of straatnaam, woonplaats in. Gegevens over buurten en bevolkingskernen zijn al lange tijd beschikbaar via de statistische database StatLine.

Inwoners van de gemeente Assen in volgens de buurtindeling van Kaart 2. Twee maal per jaar vernieuwt het CBS de gegevens op deze site. Tot slot: Vond je cbs kaart nederlandse gemeenten nuttige informatie en is dit een prettige manier om informatie te krijgen. U krijgt dan de geometriebestanden in esri shape formaat. Het CBS wil daarmee op dit terrein tot de best presterende statistiekbureaus blijven horen, wordt deze toegevoegd. Met deze kaart vind je snel en eenvoudig bedrijfsinformatie die beschikbaar is via de websites van de Nederlandse gemeenten, blz.

Als er een nieuwe jaargang van een indeling beschikbaar is, zonder complex uitgewerkte kwaliteitssystemen te hanteren? Bevolkingstrends 57 4cbs kaart nederlandse gemeenten, het CBS en kleine jachthuis hoog soeren regionale Kamers van Koophandel.

Mogelijkheden van volgtijdelijk vergelijkbare cijfers

Het aantal inwoners lijkt dus verdubbeld. Inwoners met een Nederlandse achtergrond worden in het roze weergegeven, de personen met een westerse migratieachtergrond in het groen en degenen met een niet-westerse migratieachtergrond in het blauw. Kwaliteitsverklaring Het CBS heeft als missie het publiceren van betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving.

Kaart toespitsen op eigen wensen De kaart kan worden ingezoomd door op het plus-symbool linksboven te klikken. In breidde deze gemeente het aantal buurten uit van 61 naar De woongebieden zijn bepaald op basis van het Bestand Bodemgebruik van .


Facebook
Twitter
Comments
Annechien 12.07.2019 05:50 Antwoord

Contact Help Cbs. Powered by WordPress.

Semra 16.07.2019 12:49 Antwoord

Krimpende bevolking in beeld brengen De Nederlandse bevolking is tussen en toegenomen met 4,6 procent.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.