Hoeveel water drinkt koe per dag

Geplaatst op: 21.08.2019

Er zijn meer ook internationale onderzoeken gedaan die met ongeveer dezelfde conclusies of zelfs met grotere cijfers komen dus ik denk dat de schatting wel kan kloppen. Bookmark de permalink. Geplaatst op mei 20, door Koeienboer Jannes.

Bij koeien wordt heel wat water gerecycled; het lijkt mij vreemd dat juist koeien zovel meer water voor de vlees productie zouden hebben dan andere dieren. Of gebaseerd zijn op onzin. Het is wel jammer dat we geen inzage hebben in het onderzoek.

Als we kijken naar de beschikbaarheid van water, dienen per koppel minstens twee waterpunten aanwezig te zijn. Aanbevolen door Levende Have     Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier.

Pingback: slijmjurken en druipneuzen Welkom bij mijn beestenboel. Laat je nog weten waarvoor t is?

Naam vereist. Verder dan alleen je eigen belangen. Mensen, etc. Koeien houden van regelmaat en het zijn echte gewoontedieren.

Houden jullie ook allemaal bij hoeveel je zweet en urineert? Wat in veevoer gaat is het afval sojaschroot. En dan nog niet eens gesproken over de ontlasting.
  • Zullen we daar eerst eens beginnen? Bij stijgende temperaturen zijn extra waterpunten nodig, zodat de koeien voldoende kunnen drinken.
  • Bij een temperatuur van 25 à 30 graden Celsius of nog hoger.. Mensen, mensen

Wat een domme reacties. Boer er staat letterlijk dat het over een koe gaat en niet over stier. Nieuwe artikelen. Water uit de sloot Wie veel land tot zijn beschikking heeft, kan overwegen een poel te graven, waardoor een natuurlijke drinkvoorziening ontstaat. In het volgende deel meer over het gedrag van de koeien bij het waterdrinken. Verder dan alleen je eigen belangen.

  • Je reageert onder je WordPress. Daar is het water gebleven.
  • E-mail vereist Adres wordt niet getoond.

Elk deel blijft staan op onze website en kan dus prima als naslagwerk gebruikt worden. Koeienboer Jannes zegt:. Je hoeveel water drinkt koe per dag onder je Google account!

Doetinchem - De productie van een kilo rundvlees kost meer dan Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in. Als, globale, kan de waterconsumptie bij koeien drastisch toenemen met een factor 1,2 tot 2, zegt Hakhverdian. Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws over wanneer werd koning willem alexander koning. Vooral tijdens hete zomerdagen, kantoorpanden en winkels, 02-01-2016 22:29 20 Hallo Allemaal.

Direct naar

Aanbevolen door Levende Have     Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier. Aan koud water hebben ze een hekel. Een koe drinkt het liefst uit een grote plas fris water.

Naar de inhoud springen. Ook worden oerwouden gekapt omdat men hier heel slordig omgaat met vruchtbare grond. Water verdwijnt niet van onze planeet, het wordt hoogstens verplaatst en gedeeltelijk opgewaardeerd tot transporteur van uitstekende voedingstoffen voor planten. Behoefte drinkwater: Hoeveel liter water drinkt een melkkoe eigenlijk per dag.

Doetinchem - De productie van een kilo rundvlees kost meer dan Maak een gratis website of blog op WordPress. Dit hoeveel water drinkt koe per dag voor een optimale start van het kalf om de risicoperiode te overbruggen zie figuur 1?

Meest recente berichten

Kritische Lezer: dat je zogenaamd kritisch bent maakt je niet interessanter, vooral niet als je met meningen strooit die geen fundament hebben. Waar heb je dat verhaal in hemelsnaam vandaan?

Koeienboer Jannes zegt:. Ze drinken twee tot tien keer per dag, in totaal zo'n 70 tot liter water, die ze nodig hebben voor allerlei lichaamsprocessen. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Met deze nieuwe functie worden de M4USE emmers op een eenvoudige manier schoongehouden. Laat je nog weten waarvoor t is.

De enige manier het weer piet paulusma gemist mest in de waterbakken te voorkomen is door te zorgen voor voldoende ruimte rondom de waterbak.

Nieuws 31 jan 19 reacties. Share this: Facebook Twitter LinkedIn! Koeien houden van regelmaat en het zijn echte gewoontedieren. Bookmark de permalink, hoeveel water drinkt koe per dag.

Ook interessant voor u

Een te hoge drinkwatertemperatuur is daarentegen ongunstig voor de wateropname. Het zal je goed doen. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Save my name and email in this browser for the next time I comment.

Wanneer iemand uit kan leggen hoe het water te verbruiken zodat het echt verdwijnt uit onze kringloop dan hoor ik het graag! Ook bij een automatische drinkvoorziening in het weiland is een lage positie van belang. De kwaliteit van het drinkwater moet uitmuntend zijn!


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.