Leukste musea nederland kind

Geplaatst op: 07.07.2019

Echt een leuke, interessante en leerzame beleving voor jong en oud. Stap aan boord van De Zeereis, waar je een levensecht avontuur op zee beleeft. Het ligt ook op een schitterende locatie.

Vanaf 29 februari tijdelijk gesloten. Check dan alvast hier onze top 20 museum voor kinderen en lees alle inside tips voor jouw favoriete kindermuseum verderop in dit blog. Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met de gezondheidszorg, waarin zij zelf even de hulpverlener zijn.

Over het Natuurhistorisch Museum Maastricht hebben we al een apart blog online staan. De gids die je rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. In het Columbus Earth Center in Kerkrade kun je ervaren hoe het voelt om vanuit de ruimte naar de aarde te kijken.

Nemo - Amsterdam Bij onze kinderen met stip op nummer 1. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank zijn hier te leukste musea nederland kind. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Museum voor natuur- en milieueducatie Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen, leukste musea nederland kind. En leer met de bodyscan je eigen micro-organismen kennen. Ook voor kinderen die nog niet kunnen lezen is er een spannende speurtocht door het museum te doen!

Via een spoor van Of ze nu tam of wild zijn, in de dierentuin van het Nijntjemuseum speel je met álle dieren.

Veel meer toffe tips voor een kindermuseum

Ook leg je hier testjes af. Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint! In het Time Warp Theater vlieg je door de tijd, van oerknal tot toekomstvisioen. Die zullen dit geweldig vinden. Binnen zie je allerlei moderne kunst, buiten loop je over een prachtig landgoed. Wij gingen zelf naar de geweldige tentoonstelling van Playmobil wat één groot speelfestijn was.

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media.

  • Museum voor natuur- en milieueducatie Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Bij Muzieum Nijmegen kun je van alles ervaren over zien en niet zien.
  • We zijn dus echt in deze musea geweest, dit in tegenstelling tot heel veel andere lijstjes.

Na een bezoek aan PIT weet je beslist hoe je bij kunt dragen aan een veilige samenleving? Deze vragen krijgt Kidseropuit regelmatig! Het Limburgs Museum in Venlo vertelt van alles de provincie, een aquarium en een heel waterpark!

Hier vind je meer informatie, leukste musea nederland kind. Inclusief shows met zeeleeuwen en zeehonden, zowel over de geschiedenis als over nu.

Kinderboekenmuseum | Den Haag (ZH)

De vaste tentoonstellingen en de speurtochten in het Limburgs Museum zijn in de basis al erg leuk. Kasteel en Park Rosendael. Er is genoeg te beleven.

Het Doe Museum is precies wat de naam zegt: een museum waar je naar kunst kunt kijken n van alles kunt doen. Maritiem Museum - Rotterdam         leukste musea nederland kind     Met name de offshore experience vonden onze kinderen super. Ergens knalt een ballon, waardoor dominostenen omvallen en een fietswiel begint te draaien.

Als bezoeker kun je aan veel dingen meedoen: het museum is interactief. In dit museum ga je meer dan 85 jaar DAF geschiedenis tegenkomen.

Gerelateerde berichten

Sinds kort hebben ze ook de capsule staan waarmee hij geland is. De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Eén van de criteria bij het samenstellen van de top 20 was dat het museum interactief moest zijn. Iets grotere kinderen kunnen op avontuur met Dummie de Mummie, Meester Jaap en de Romeinen of een van de andere tours.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox?

Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers leren je er alles over. Ontdek de verhalen philips museum eindhoven opening hours deze muzikale gadgets met de verschillende mechanismen: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels die je zelf aan mag zwengelen, leukste musea nederland kind.

In Naturalis zie je wat er ooit was en wat er mogelijk gaat komen. Ik mis zeker nog Geofort in Herwijnen. Krijg je de mail niet. Leuke speurtochten voor kinderen Lieveheersbeestje op Solder - familiespeurtocht voor kinderen van jaar Ga leukste musea nederland kind Kapoentje op ontdekking. Nog een aanrader voor je lijst het speelgoedmuseum in Deventer.

Wat is Museumkids?

Maud januari 22nd, Dank je voor de tip Nienke, die ga ik binnenkort ook even toevoegen! Leuvehaven 1, Rotterdam , maritiemmuseum.

Ben je nog niet uitgekeken? Maar ga dan wel tijdens een evenement, want dan is er voor kinderen gewoon veel meer te beleven in Kasteel Heeswijk.

Met wat oudere kinderen is het leuk om het Groninger Museum te bezoeken. Het Kaasmuseum ligt aan het beroemde Waagplein in Alkmaar? Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld toont de geschiedenis van kip en ei.


Facebook
Twitter
Comments
Elizabet 09.07.2019 22:01 Antwoord

De volgende musea staan nog op ons wensenlijstje.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.