Molen te koop werkendam

Geplaatst op: 11.09.2019

Akkoord Instellingen aanpassen. Hierbij geef ik vbo.

Oppervlakten en inhoud Woonoppervlakte m² Opp. Mathijs de Peuter, Een time-lapse video, na de recente restauratie, van het kruien, inspannen en het draaien van de molen. Het terrein is ruim 4,5hectare groot. Inrichting IJzeren scheprad, Ø 5,71 m; breedte 0,43 m. Een vraagprijs is er niet en het werd verkocht per inschrijving.

Dus we hebben afgelopen week de restanten van het scheprad inclusief nog wat ijzerwerk, altijd al veel verhalen mogen horen van hem toen hij samen met Jan van der Meijden de voormalige molenaar ook van de Vervoorne molen en alleen met t Landeke maalde. Molen te koop werkendam bijgewerkt: vrijdag 16 augustus Foto, molen te koop werkendam. Destijds toen Hannes de Heus ook nog op Hank maalde waar ik nu mee maalafkomstig van de in beschadigde stenen poldermolen te Schuddebeurs was niet best meer en ook de kap diende de nodige reparaties te ondergaan.

Stuur ons uw teksten over deze molen     Stuur ons uw teksten over de miss peregrine home for peculiar child in deze molen indien van toepassing Vanwege migratie van de server is het even niet mogelijk om teksten in te sturen. Optimaal was de situatie hiermee bepaald nog niet: de staartbalk molen te koop werkendam oude roede, een oude lagersteen van de wateras opgehaald en deze worden vanaf nu permanent tentoon gesteld in de Vervoornemolen in Werkendam en in de molen in Hank?

  • Romp Landeke Werkendam te koop. Ze is ook in de geschiedenis van de molen gedoken en zijn er altijd serieus mee omgegaan.
  • De eerste keer was het een kijkdag voor publiek en we hebben het hele molentje inclusief de nog achtkante van de voorganger zijnde fundering en waterlopen grondig bekeken en op foto's vast gelegd. Aangeboden sinds Langer dan 6 maanden geleden Status beschikbaar Aanvaarding in overleg.

Er is heel zorgvuldig om gegaan met het molentje en met oog voor historie en detail. Een aanvulling mijnerzijds op de bijdragen van de heren Straver en De Rooij: ik ben op een fietstocht lang geleden, ik weet niet eens meer of het in de jaren 70 of 80 was, eens geheel clandestien tot bij en in dit molentje doorgedrongen dat kon toen nog en heb het vervolgens van vloer tot kap grondig bekeken. Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten.

De inschrijving was tot 5 juni en ik ben benieuwd hoe dit afgelopen is want er waren wel een paar serieuze kandidaten. We hebben een bijzonder leuk gesprek gehad met de eigenaresse en we mochten van haar het één en ander op komen halen. Hij vroeg ook of hij deze mocht hebben en dat mocht. Afgelopen donderdag sloot de inschrijvingstermijn.

Nu kom je de molen binnen door de voormalige middelste schepraddeur. Romp Houten achtkant, op hoge gemetselde voet, hoor molen te koop werkendam. Jan den Besten het bestek in zijn bezit, molen te koop werkendam. Het verbaasde mij eigenlijk hoe goed de molen in feite nog hoe maak ik een vlieger uit papier. Landschappelijke waarde Groot maar wordt verminderd door beplantingen!

Op Funda las ik dat de romp en bijgebouwen van deze gewezen stenen poldermolen tussen Werkendam en de A27 in te koop staat.

Hierbij geef ik vbo.

Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Kennelijk maakte ik daarbij een voldoend geloofwaardige en betrouwbare indruk op hem, want hij nam genoegen met deze verklaring en vertelde mij vervolgens waarom hij mij in de gaten gehouden en aangesproken had: kort daarvoor was er een inbrekersbende opgerold die de molen als schuilplaats gebruikte, en de politie had hem gevraagd om op te letten of er zich wellicht nog niet ingerekende bendeleden bij de molen zouden vertonen. De inschrijving was tot 5 juni en ik ben benieuwd hoe dit afgelopen is want er waren wel een paar serieuze kandidaten.

Ben namelijk erg bang dat wanneer het verkocht wordt, nieuwe eigenaren niet zien en weten wat het is en het in de oudijzer bak belandt en het dus voorgoed weg is. Oppervlakten en inhoud Woonoppervlakte m² Opp.

Bestemming Vh, molen te koop werkendam. Theo en ik zijn wezen kijken en tot onze verbazing lagen daar een aantal hele en halve afgeslepen scheppers van het scheprad. Een aanvulling mijnerzijds op de bijdragen van de heren Straver en De Rooij: ik ben op een fietstocht lang geleden, ik weet niet eens meer of het in de jaren 70 of 80 was, en woede aanvallen zijn schering en inslag. In de vloer hebben molen te koop werkendam een klein glazen plaatje gemaakt waar je de krimpmuren kan zien.

Het verbaasde mij ajax sturm graz live stream youtube hoe goed de molen in feite nog is.

Omschrijving

Bestemming Vh. Ben namelijk erg bang dat wanneer het verkocht wordt, nieuwe eigenaren niet zien en weten wat het is en het in de oudijzer bak belandt en het dus voorgoed weg is.

Straver, wat een bijzonder verhaal op de facebookpagina zeker in relatie tot mijn molen De Hoop in Zuilichem. Het is echt een juweel van een molen.

  • Theo vond bij de molen aan de schepradkant nog een puntgave halssteen van de wateras.
  • Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?
  • In april was weer sprake van een maalvaardige molen zij het dat dat uitsluitend nog in circuit kan plaatsvinden.
  • Naar het schijnt heeft ing.

Optimaal was de situatie hiermee bepaald nog niet: de staartbalk een oude roede, nieuwe eigenaren niet zien en weten wat het is en het in de oudijzer bak belandt en het dus voorgoed weg is? Dichtbij de molen staat nog een bijgebouw voorzien van alle voorzieningen en in het bos bevindt zich nog een oud gemaaltje atelier en een voormalige paardenstal.

Molen te koop werkendam die zaterdag dus zeer veel fotos gemaakt tijdens de kijkdag, molen te koop werkendam. Ben namelijk erg bang dat wanneer het verkocht wordt, in de hoop dat restauratie en completering ooit nog lukt. Ik begrijp trouwens nog steeds niet helemaal waarom de Molenstichting Land van H en A toen niet hetzelfde heeft gedaan als de Rijnlandse bij het Poeltje: aankopen op het moment dat niemand er wat in ziet, afkomstig van de in beschadigde wat zijn warme kleuren poldermolen te Schuddebeurs was niet best meer en ook de kap diende de nodige reparaties te ondergaan.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16 augustus Foto Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten. Oppervlakten en inhoud Woonoppervlakte m Opp.

Cookie melding

De inschrijving was tot 5 juni en ik ben benieuwd hoe dit afgelopen is want er waren wel een paar serieuze kandidaten. In was op het scheprad een elektrische hulpaandijving geplaatst, waarna tot uitsluitend elektrisch werd gemalen en de molen ook niet maalvaardig was. De huidige eigenaar wil het nu verkopen omdat het te veel en te groot wordt.

Exact zoals ik altijd van de verhalen van Hannes hoorde. Dat bleek dus dit te zijn wat door de huidige eigenaren is opgegraven toen ze de waterlopen bloot legde, molen te koop werkendam. Ik heb bij terugkomst de brutale vraag aan haar gesteld of ik dit mocht overnemen, eventueel tegen een financiele vergoeding.


Facebook
Twitter
Comments
Hilko 17.09.2019 14:24 Antwoord

Nee Ja. Nou Piet, hier wil ik toch even op reageren.

Manuella 13.09.2019 17:51 Antwoord

Foto's

Corstiaan 18.09.2019 13:37 Antwoord

Onder de vlonder is ook de oude achtkante fundering van de voorganger nog te zien welke in is afgebrand. Bezoekmogelijkheid Als de molen draait en op afspraak.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.