Wanneer mag een kitten weg

Geplaatst op: 01.09.2019

De kittens zullen zich steeds vaker en verder van hun nest distantiëren. Vaak denken mensen als een kitten zelfstandig een een drinkt op eigen pootjes kan staan. Waarom een kitten niet op weken bij de moeder weg kan

Plaats antwoord. Voor de aanstaande kittenkoper is dit begrijpelijkerwijs verwarrend, want aan welk advies moet je je nu houden? De huidige wetgeving betreffende het scheiden van kittens is gebaseerd op beperkte criteria.

Het is dan ook belangrijk dan kittens in de socialisatie periode voldoende contact hebben met mensen en het liefst ook met andere diersoorten zoals honden en met huislijke geluiden zoals stofzuigers. Kittens die vrij weinig gewend zijn, worden naarmate ze ouder worden vaak terughoudender.

Dit wordt al langer door andere dierenorganisaties benoemd. Een vrijwillige scheiding vr zestien weken komt in de natuur nooit voor, en zijn er minder problemen te verwachten met het gedrag als het wat ouder wordt. De belangrijkste reden om een kitten niet te vroeg te plaatsen is om de geestelijk en sociale ontwikkeling. Hebben de jonge katjes een plekje nodig om zich in terug te trekken. Het kittenkompas is wanneer mag een kitten weg overzichtelijke folder waarmee je als toekomstige eigenaar beter kunt bepalen wat in jouw situatie de beste keus is.

Aanbevolen voor jou

Obesitas zorgt voor vele gezondheidsproblemen en is welzijnsverlagend. De overgang van het nest naar een nieuw huis levert voor kittens behoorlijk veel stress op, waardoor ze ook minder weerstand hebben en bevattelijker zijn voor ziektekiemen. De inzichten hieromtrent zijn echter veranderd. Hieronder komen die aspecten stuk voor stuk aan bod, aan het eind staat een totaalconclusie.

Kittens moeten met 9 en 12 weken worden geënt. Het niet goed doorlopen van dit speenproces zou ertoe kunnen leiden dat een kitten niet goed leert om met deze frustratie om te gaan en daardoor op latere leeftijd mogelijk eerder agressie vertoont.

Dit in verband met de zo geheten immunity gap die bestaat tussen tien en twaalf weken leeftijd, waardoor er onvoldoende immuniteit wordt opgebouwd na de eerste vaccinatie op negen weken leeftijd.

Toegevoegd na 3 minuten: Alhoewel deze site 12 weken adviseert! Hierbij spelen verschillende vormen wanneer mag een kitten weg spel een rol waaronder sociaal spel. Toch is gedrag nou eenmaal ingewikkeld en complex.

Crimineel geld Ex-directeur moet 1,9 miljoen euro terugbetalen voor zorgfraude.

Op eigen pootjes, liever niet te vroeg

De kans om sociale banden te ontwikkelen met nieuwe huisgenoten wordt kleiner als de leeftijd 16 weken is waarop een kitten in een nieuw huis komt. Kittens beginnen op een leeftijd van ongeveer vier weken met vast voedsel, maar blijven ook nog een tijdje bij de moeder drinken. Het kittenkompas is een overzichtelijke folder waarmee je als toekomstige eigenaar beter kunt bepalen wat in jouw situatie de beste keus is.

Door Bas 3 years ago keer bekeken Geen reacties. Als een kitten samen met een nestgenootje geplaats wordt of samen met andere katten komt te wonen dan zou een week na de eerste enting een goede optie kunnen zijn. Ik snap dat mensen niet zitten te wachten op dit ingewikkelde verhaal. De omgeving waarin het kitten ziekenhuis in den haag is ook belangrijk voor het bepalen van de scheidingsleeftijd.

Helemaal wanneer mag een kitten weg SuzyQ? Onze klanten beoordelen Trino gemiddeld met 8!

U bent hier

Wxndy 20 juni Stabiele, vriendelijke ouders en een goede, prikkelrijke, omgeving om in op te groeien zijn vereisten om later een stabiele kat te worden!

De socialisatieperiode wordt vaak opgedeeld in 2 fasen.

Misschien is dit wel een van de redenen waarom er zoveel rasloze katten in het asiel belanden en raskatten slechts wanneer mag een kitten weg. Registreer je gratis. Het stoeien en de schijn gevechten die ze voeren hebben een belangrijke functie voor hun sociale ontwikkeling, wanneer mag een kitten weg.

Hebben de jonge katjes een plekje nodig om zich in terug te trekken. Pas dan kan je verwachten dat katjes een stabiele start maken en het leven aankunnen. Wanneer de moederpoes en haar kittens dan ook nog een liefdevolle verzorging genieten en de kittens niet voor hun twaalfde levensweek hoeven te verhuizen, ben je er vrijwel van verzekerd dat het kitten zal opgroeien tot een geestelijk stabiele kat waarbij probleemgedrag zelden de kop op zal steken.

Deze problemen vormen een aantasting van het kattenwelzijn en leiden vaak tot uithuisplaatsing of euthanasie van de kat.

Weet jij het antwoord?

Het speenproces is na 7 a 8 weken voltooid en vanuit dit oogpunt zou het kitten dan het nest kunnen verlaten. Kittens die vrij weinig gewend zijn, worden naarmate ze ouder worden vaak terughoudender.

Wat wel een goede leeftijd is hangt dus af van een aantal factoren.

Werken bij Trino. Krijgt het kitten te weinig prikkels contact met mensen, andere dieren, nadat ze hun tweede enting gehad hebben. Raskatten worden meestal geplaatst als ze 13 weken of ouder zijn, zelfs als de dader deze gevolgen niet gewenst heeft.


Facebook
Twitter
Comments
Sanneke 04.09.2019 10:36 Antwoord

Een vrijwillige scheiding vóór zestien weken komt in de natuur nooit voor, omdat de kittens dan nog niet voldoende ontwikkeld zijn.

Gaël 11.09.2019 15:30 Antwoord

De periode van sociaal spel begint met vier weken, piekt met negen weken en loopt tot ongeveer veertien weken. Wat haar advies zou zijn?

Kaja 05.09.2019 22:44 Antwoord

Ook wennen ze langzamer en ervaren meer stress. Meer huisdieren.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.