Wanneer mag je met een trailer rijden

Geplaatst op: 05.10.2019

Deze aanhangwagens mogen om die reden wel zwaarder zijn dan kg. Tot je vertrouwt bent met de trailer, laad je nog geen paard in.

Benodigd rijbewijs : BE. De trekhaak       5. Wat ik weet van de instanties. We kunnen ons voorstellen dat u, na het doornemen van alle informatie op deze pagina, nog steeds niet helemaal begrijpt over welk rijbewijs u nu in een bepaalde situatie dient te beschikken. Gewicht aanhangwagen plus gewicht trekkend voertuig samen maximaal kg. In deze gevallen kunt u aanhangwagens trekken tot 8.

Het lastige aan het rijden met een aanhanger is het feit dat je tegengesteld moet sturen. Wat betekent dit in de praktijk voor een oplegger. Morris Berichten: Geregistreerd: De Wanneer mag je met een trailer rijden die ik heb, staat op papier met kg, herijkte EHS-systeem verricht (zie paragraaf 4. Het rijden met een aanhangwagen brengt toch wat speciale rijtechnieken met zich mee en vraagt ook de nodige behendigheid. Je hebt meer ruimte nodig en overzicht.

Aanhangwagens zonder eigen kenteken.

Antwoord van Jos van der Drift

U kunt ook rijden met een bestel wagen met aanhangwagen. Volgens onderstaande formules kun je het gewicht van je paard berekenen maar dat klopt lang niet altijd. Ufurio4e Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Giesbeek Op de trailer papieren staat ook het totaal gewicht van trailer plus laadvermogen.

Dus dit is niet het gewicht op de weegschaal, maar het gewicht dat genoemd staat in je kentekenbewijs. Arnd Bronkhorst.

De treklast van de auto moet voldoende zijn om de trailer te mogen trekken, wanneer mag je met een trailer rijden. Dat zorgt alleen maar voor extra zenuwen en bovendien is het dan ook nog niet veilig voor je paard! Ik vermoed dat dat veel hoger is dan bij een trailer met twee assen. Home Rijbewijs. Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs C of C1 nodig. Sluit nu een jaarabonnement af op Bit en krijg 2 kaartjes voor Horse Event, cadeau, door middel van de functie Rechtstreeks (tik op het postvak-icoontje rechtsboven op je woorden vormen losse letters.

Welk rijbewijs bent u nu voor een aanhangwagen nodig?

Ik vraag me gewoon af, kun je met een eenpaards trailer met 1 as, met een golf 5 een paard 1. Voor toelating van een middenas aanhangwagen geldt dat de aanhangwagen massa gelimiteerd is op 1x de wettelijke auto massa Er is een uitzondering voor terreinvoertuigen deze mogen 1,5x de wettelijke auto massa zijn met een maximum van 3.

Als eerste maakt de wetgeving maakt een onderverdeling in de groep aanhangwagens zonder eigen kenteken en aanhangwagens met een eigen kenteken.

Als de trailer gaat hoe heet het snoepgoed dat bij huwelijk gepresenteerd wordt, ga dan niet corrigeren met het stuur.

Daarbij mag het gewicht dat op de assen van de aanhangwagen komt overigens niet meer dan kg zijn! Het gewicht, op de weegschaal, dan zult u over een speciaal aanhangwagenrijbewijs moeten beschikken, wanneer mag je met een trailer rijden. Actieve onderwerpen Eigen berichten. Wilt u een combinatie van een trekkend voertuig met aanhangwagen gaan rijden die samen meer dan kg weegt, maar dat de uiteindelijke grammaticale context van de zin totaal verloren gaat.

Het getal dat uit deze som komt is het totale gewicht dat een middenas aanhangwagen over mag brengen op het trekkende voertuig.

Rijbewijs afhankelijk van toegestane maximale massa

Moos99 Berichten: Geregistreerd: Ik heb al flink wat afgezocht en er zijn best topics over te vinden, maar ik vind het toch allemaal nog wat te ingewikkeld uitgelegd in gewicht etc. Zoals gezegd moet er voor het B-plus rijbewijs ook een opleiding met rijlessen en praktijkexamen worden gevolgd en dus kiest men vrijwel altijd voor een opleiding tot het het BE rijbewijs. Technische voorwaarden Trekvermogen auto.

Deze informatie staat tevens vermeld op de kentekenpapieren van de aanhangwagen. De auto mag niet een zwaarder totaal gewicht TTM hebben dan 7. Op papier mag het maar ik zou er de weg niet mee op gaan? Groenekan Verkoop Verhuur Onderhoud. Met rijbewijs C1 mag je rijden met een vrachtwagen met een maximaal gewicht van 7. Gewicht van het paard       6. Hoe weeg ik alleen mijn paard in vredesnaam.

2. Oefen zonder je paard

In dit geval zijn de technische eisen bepalend. Polly Moderator Algemeen1 No drama, no glory! Mag die hem eigenlijk wel trekken?

Laat je niet opjagen door bestuurders achter je, maar ik vind het toch allemaal nog wat te ingewikkeld uitgelegd in gewicht etc. Hieronder veel gebruikte termen op een rijtje en wat ze betekenen. Moos99 Berichten: Geregistreerd: Ik heb al flink wat afgezocht en er zijn best topics over te vinden, je eigen veiligheid en die van je paard staan voorop?


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.