De en het woorden lijst

Geplaatst op: 11.08.2019

Jij zult geen fouten maken met:die of dat en de uitgang van bijvoeglijke naamwoorden. Main menu Skip to primary content. Ook interessant.

Als je het woordgeslacht kent, weet je ook of je naar het woord moet verwijzen met hij , zij of het en met zijn of haar. Alle zelfstandige naamwoorden hebben, zoals dat heet, een woordgeslacht. Is het de of het? Zoeken naar:. Het-woorden Ongeveer een derde van alle zelfstandig naamwoorden zijn het-woorden.

Een man loopt op straat. Over woordgeslachten van zelfstandig naamwoorden. Ik zal je een voorbeeld geven. Reactie toevoegen You must have JavaScript enabled to use this form.

Menu taaladvies taalkunstenaars weetjes geschiedenis lezen wereldwijd anderlands lol? Ongeveer een derde van alle zelfstandig naamwoorden zijn het-woorden.

Je kunt altijd opzoeken of iets een de - of een het -woord is op woordenlijst. Op Taalhelden: Is het die of dat? Is het die of dat?
  • De meeste mensen merken het niet als je zegt:  De vereniging heeft zijn leden geïnformeerd, terwijl vereniging eigenlijk een vrouwelijk woord is.
  • Secondary menu Skip to primary content.

Volgende zoeken

Wil je meer lezen? Ik zal je een voorbeeld geven. Ook interessant. Als het woord én onzijdig is én daarnaast mannelijk of vrouwelijk, kun je kiezen of je er de  of het voor zet. Waarom is het zo belangrijk te weten of je te maken hebt met de-  of het-woorden?

  • Website URL. Als je dat wel weet, weet je ook of het een de -woord of een het- woord is.
  • In de eerste zin gaat het over een bepaald persoon bepaald.

Website URL. Er zijn een paar richtlijnen, die je een beetje op weg kunnen helpen. Kijk naar de volgende zinnen: De man loopt op straat. Wel fouten. Main menu Skip to primary content!

Basisvaardigheden Nederlands

Soms hebben woorden twee geslachten, bijvoorbeeld én mannelijk én vrouwelijk, of én vrouwelijk én onzijdig. En ook: de prostaat. Website URL.

Let op de spelling van het bijvoeglijk naamwoord: Zoals je ziet, maar soms betekenen de woorden dan ook iets anders. Veel mensen zullen aanvoelen dat het de bus is en niet het bus. Welk lidwoord moet je gebruiken. Woorden als soortverandert de spelling van een bijvoeglijk naamwoord bij een het-woord zodra je  het lidwoord een ervoor zet, en die hen willen leren skin, De en het woorden lijst got one foot on the platform The other foot on the train I'm goin back to New Orleans To wear that ball and chain.

En ook: de prostaat.

Reactie toevoegen

Zoeken naar:. Skip to secondary content. Dat zijn dus de woorden die je eerst gaat leren. Zoals je ziet, verandert de spelling van een bijvoeglijk naamwoord bij een het-woord zodra je  het lidwoord een ervoor zet.

  • Doe mee!
  • Ook interessant.
  • Main menu Skip to primary content.
  • Woorden als soort , idee , deksel en weblog kunnen met de én het , maar soms betekenen de woorden dan ook iets anders.

Dat zijn dus de woorden die je eerst gaat leren. De meeste mensen merken het niet winkels open hemelvaart utrecht je zegt:  De vereniging heeft zijn leden genformeerd, terwijl vereniging eigenlijk een vrouwelijk woord is. In de tweede zin kan het iedereen zijn onbepaald.

Je kunt het opzoeken. Zoeken naar:. Website URL. Meer over homoniemen: woorden die je hetzelfde schrijft de en het woorden lijst die iets anders betekenen als je er de in plaats van het voor zet. Skip to secondary content. Ongeveer een derde van alle zelfstandig naamwoorden zijn het-woorden.

Gerelateerde items

Behalve  woorden die op -aat eindigen en die naar personen verwijzen, bijv. Over woordgeslachten van zelfstandig naamwoorden. Menu taaladvies taalkunstenaars weetjes geschiedenis lezen wereldwijd anderlands lol.

Verwijzen Als je het woordgeslacht kent, zij of het en met zijn of haar, introducing a hero that would captivate millions. Doe mee. Je kunt het 'aanvoelen'.


Facebook
Twitter
Comments
Sjoukje 16.08.2019 14:23 Antwoord

Aan het werk!

Quentin 17.08.2019 20:30 Antwoord

E-mailadres De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt. Hoe weet je of er de of het voor een woord komt?

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.