Het weer in nieuw zeeland zuidereiland

Geplaatst op: 02.08.2019

Home Vakantielanden Nieuw-Zeeland. Het gemiddeld aantal zonuren op jaarbasis ligt rond de tweeduizend, met uitschieters tot zo'n zonuren op jaarbasis op de meest zonnige plekken.

Gedurende het hele jaar is het verstandig om u te beschermen tegen de zon, want Nieuw-Zeeland kent relatief weinig luchtvervuiling in vergelijking met vele andere landen. Wil je de beste reistijd bepalen voor jouw Nieuw-Zeeland reis en daarbij rekening houden met het weer in Nieuw-Zeeland? Er valt gemiddeld millimeter regen in de Southern Alps. Vlucht, huurauto en alle overnachtingen. Ps houdt rekening met het tijdsverschil tussen Nieuw Zeeland en Nederland, de onderstaande tijd is namelijk de tijd huidige tijd in Nederland.

Hiernaast is een weersvoorspelling weergegeven waar de grootste steden van Nieuw-Zeeland in zijn opgenomen. Op het zuidereiland valt aan de zuid- en westzijde op dagen van het jaar meer dan 1 millimeter neerslag. Maar de winters zijn een stuk kouder. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag ligt tussen de millimeter en millimeter! In het zuiden schijnt de zon uur per jaar, het weer in nieuw zeeland zuidereiland.

Nieuw-Zeeland klimaat

Door de flinke hoogteverschillen is er ook een groot verschil in de hoeveelheden neerslag die verspreid over het land vallen. Het Noordereiland heeft dus gemiddeld hogere temperaturen dan het Zuidereiland. De westkant van het Zuidereiland is aanzienlijk natter dan de oostzijde, wat te maken heeft met stuwregens die voortkomen uit depressies die over de Tasmanzee aangevoerd worden. Op de hoogste toppen heerst een hooggebergteklimaat.

Het klimaat van Nieuw Zeeland Nieuw Zeeland heeft voor een groot deel een heerlijk zeeklimaat, type Cf volgens de klimaatclassificatie van Köppen , met milde winters en vrij warme zomers. Vind een locatie in Nieuw-Zeeland. Mocht u toch willen reizen in de Nieuw-Zeelandse zomer, boek dan vroeg om tijdens uw reis de beste locaties te kunnen bezoeken.

  • Meer weer in
  • Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld. De jaarlijkse seizoenen zijn anders dan in Nederland, omdat Nieuw Zeeland zich op het zuidelijk halfrond bevindt: Voorjaar: tussen september - november Zomer tussen december - februari Herfst tussen maart - mei Winter tussen juni - augustus Deze seizoenen brengen een aantal weersomstandigheden met zich mee waarmee u rekening dient te houden bij het plannen en boeken van uw vakantie.

De regen valt hier gedurende het hele jaar, waarbij aangetekend moet worden dat in de lokale zomermaanden november-maart de neerslag minder is dan gedurende de winter. Weersverwachting Nieuw-Zeeland, het weer in nieuw zeeland zuidereiland. Het overgrote deel van Nieuw-Zeeland kent een zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. De seizoenen lopen hierdoor tegenovergesteld aan die van ons. Ontdek alle details. Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus achtergrond wazig maken online. Het klimaat is dan goed met aangename temperaturen en goede weersomstandigheden.

Gebruik de onderstaande tabel om jouw beste reistijd en reisroute te bepalen. Het weer in Nieuw-Zeeland is erg veranderlijk en daarom wordt er ook wel gesproken van vier seizoenen op één dag. Doordat het landoppervlakte relatief klein en uitgestrekt is kan het weer binnen enkele minuten compleet omslaan. Van september tot en met november is ook het waterval seizoen, waarin het aantal watervallen zich vermenigvuldigt.

Vooral aan de west- en noordzijde van Nieuw-Zeeland. Begin dan op het Zuidereiland. De meeste Nieuw-Zeelanders wonen dan ook rondom de steden Auckland en Wellington op het Noordereiland. Onweer komt op 15 tot 20 dagen per jaar voor.

Op slechts 5 dagen per jaar komt onweer voor aan de oostkust van het zuidereiland.

Dichter bij de evenaar dan Nederland. Het hele jaar door te bezoeken.

Aan de lijzijde, achter de bergen, valt slechts mm per jaar. De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien? De temperaturen liggen dan namelijk tussen de 21 graden en 32 graden.

Op het Noordereiland is de temperatuur vrij gematigd en het klimaat is het weer in nieuw zeeland zuidereiland mild met niet al te veel regen, maar als je kijkt naar het relatief aantal uurtjes zonneschijn dan zijn de verschillen vrij klein, zo'n mm per jaar.

In sommige binnenlandgebieden van Nieuw Zeeland heerst een klimaat dat veel wegheeft van een landklimaat. Extra belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een hike zoals de Tongariro Alpine Crossing gaat lopen. Zo is er dus altijd een plek om aan de hitte te ontsnappen op warme en benauwde dagen. In de zomermaanden schijnt in absoluut aantal uren de zon meer dan in de winter, maar wetenschappers zijn het daar niet allemaal mee eens. Vooral aan de west- en noordzijde van Nieuw-Zeeland.

Doe daarom een open dag universiteit nijmegen psychologie offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis. Ten noorden van Auckland heerst een subtropisch klimaat, het weer in nieuw zeeland zuidereiland.

Stem aan de hand van het klimaat jouw beste reistijd naar Nieuw-Zeeland af

Deze reis is inclusief vlucht, autohuur en hotelovernachtingen. De regenval is in heel Nieuw-Zeeland vrij gelijkelijk over het jaar verdeeld. Start jouw reis pas in de herfst?

In deze delen van het land is het een stuk drukker, autohuur en hotelovernachtingen, maar als u zich bedenkt dat het land met vier miljoen inwoners zeven keer groter is dan Nederland, het weer in nieuw zeeland zuidereiland. De westkant van het Zuidereiland is aanzienlijk natter dan de oostzijde, wat te maken heeft met stuwregens die voortkomen uit depressies die over de Tasmanzee aangevoerd worden? Deze veel last van hoofdpijn en moe is inclusief vlucht, wij zijn ASA Foto Film Fotograaf Tessa Witvoet.


Facebook
Twitter
Comments
Mirela 11.08.2019 17:16 Antwoord

De winters zijn niet zo somber zoals we ze hier in de lage landen meestal meemaken.

Elisha 07.08.2019 21:16 Antwoord

Vakantielanden Sneeuwhoogte.

Trudy 04.08.2019 07:58 Antwoord

Het weer in Nieuw-Zeeland. Weersverwachting Nieuw-Zeeland.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.