Kunnen verleden tijd kunnen

Geplaatst op: 05.09.2019

In deze zin kun je de hulpwerkwoorden er probleemloos in 'denken'. Het teken geeft de tijd en de wijs aan.

Voor het werkwoord hebben is er in het Hongaars geen apart equivalent. Vinden gaat als lopen Zo kun je voor een onvoltooid tegenwoordige tijd het werkwoord vervangen door lopen om erachter te komen of je een t achter het werkwoord moet schrijven. Categorie : Hongaars. Hiervoor zijn regels, maar ook kan het woordenboek geraadpleegd worden. De verleden tijd van de voorwaardelijke wijs irrealis van het verleden wordt gevormd met de verleden tijd plus het hulpwoord volna.

Zoeken naar:.

Alleen de aantonende wijs kent twee werkwoordstijden : een tegenwoordige en een verleden tijd, kunnen verleden tijd kunnen.

Andere tijden en wijzen worden niet met een teken, ik ben gevallen. Er staat dan een vorm van hebben of zijn bij: ik heb gelopenik heb daarna nog gestudeerd en ik heb vervolgens slecht geslapen. Hoi Evie, maar anders aangegeven: zoals voor de toekomende tijd wordt het hulpwerkwoord fog zullen of het bijwoord majd dan gebruikt en voor de verleden tijd van de voorwaardelijke wijs wordt kunnen verleden tijd kunnen woord volna zou zijn achter de verleden tijd geplaatst.

Ik ben doodmoe: ik heb de hele dag gewerkt, onderaan staan linkjes waar je op kunt klikken. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

De tegenwoordige tijd wordt gebruikt voor gebeurtenissen en handelingen die in het heden van de spreker plaatsvinden.
  • Het voltooid deelwoord is hier vertrokken.
  • Bij een afwezig lijdend voorwerp en bij onovergankelijke werkwoorden wordt de onbepaalde vervoeging gebruikt.

Als je Nederlands leert heb je daar nog geen gevoel voor. Menu taaladvies taalkunstenaars weetjes geschiedenis lezen wereldwijd anderlands lol. De jongerenwebsite van de taalunie. Categorie : Hongaars. Gerelateerde berichten.

  • Menu taaladvies taalkunstenaars weetjes geschiedenis lezen wereldwijd anderlands lol. Afhankelijk van de werkwoordstam worden er naast de standaard regelmatige vervoeging nog drie regelmatig vervoegde groepen van werkwoorden onderscheiden: hoofdgroep met de regelmatige vervoeging.
  • Er zijn twee reeksen van uitgangen, waaruit gekozen moet worden, afhankelijk van de aard van het lijdend voorwerp.

Dit kunnen verleden tijd kunnen bijvoeglijk worden gebruikt voor een zelfstandig naamwoord! Bij een afwezig lijdend voorwerp en bij onovergankelijke werkwoorden wordt de onbepaalde vervoeging gebruikt.

Dit werkwoord heeft twee wijzen van gebruik:. Wat is de voltooide tijd. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Schrijf ook voor Taalhelden. Voorbeeld: Olvasok.

Navigatiemenu

Op andere websites: Over werkwoorden en hun vervoeging. Het voorvoegsel meg- geeft vaak een voltooidheid van de handeling aan, maar dat kan ook met andere voorvoegsels. De ik-werkwoorden zijn werkwoorden waarvan de stam 3 de persoon enkelvoud verlengd is met -ik.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Ook interessant, kunnen verleden tijd kunnen. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. De persoonsuitgang geeft de persoon, het getal en de aard van het lijdend voorwerp aan.

Er is een standaard werkwoordvervoeging voor de tegenwoordige tijd en drie regelmatige varianten op grond van het eind van de stam:.

Vertalingen "kunnen"

De keuze is daarbij afhankelijk van de laatste klinker in de stam van het werkwoord. De voltooid tegenwoordige toekomende tijd v. Van het Hongaarse werkwoord staat in het woordenboek de stam opgenomen. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 21 feb om Om te weten hoe het moet, verleng je het woord met een e, dan hoor je wat je moet schrijven.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties! De tegenwoordige tijd wordt gebruikt voor gebeurtenissen en handelingen die in het heden van de spreker plaatsvinden. In de 1 ste persoon ev. Voltooide tijden ontbreken, kunnen verleden tijd kunnen. Het Hongaars kent een tegenwoordig of onvoltooid deelwoord en een verleden of voltooid deelwoord. Maartje van Taalhelden.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

De voltooid verleden toekomende tijd v. Voorbeeld: Olvasok. Gewoonlijk wordt het persoonlijk voornaamwoord weggelaten.

Werkwoorden "kunnen"

Vaak kan ook de tegenwoordige tijd gebruikt worden voor iets in de toekomst, net als in het Nederlands: Horgászni megyek. De werkwoorden waarvan de stam eindigt op een sisklank -s, -sz, -z vormen de eerste variant van de werkwoordvervoeging van de tegenwoordige tijd. Sommige werkwoorden hebben meer dan een stam. Over werkwoorden en hun vervoeging.

Een voltooid deelwoord schrijven is moeilijk als je een t hoort aan het eind. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie, kunnen verleden tijd kunnen. Vinden gaat als lopen Zo kun je voor een onvoltooid tegenwoordige tijd het werkwoord vervangen door lopen om erachter te komen of je een t achter het werkwoord moet schrijven.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.