Wat is je bruto salaris per maand volgens de wet en volgens de cao

Geplaatst op: 24.07.2019

Er wordt gekeken of je in aanmerking komt voor een prestatieverhoging. Als er een cao van kracht is voor jouw bedrijf, vind je hierin welk salaris je minimaal moet betalen aan je werknemers. Dan zullen wij samen met jou naar de kantonrechter stappen.

Deze bedragen zijn een minimale vereiste. Let op: diverse regelingen zijn afhankelijk van uw leeftijd. Het weekloon in je cao dien je vervolgens delen door het aantal uren van een volledige werkweek. X Krijg grip op je personeelskosten met dit gratis whitepaper. Ook zogenoemde schijnconstructies worden bestreden. Tot 5 jaar terug kan je het te weinig uitbetaalde salaris opeisen.

Enqute en bijeenkomsten voor horecamedewerkers. Check de Salaris Check. Wist je dat iedere retailer risico's loopt? Het wettelijk minimumloon is het loon dat jij je werknemers minimaal moet betalen. Als je in dienst bent bij een werkgever, krijg je in ruil daarvoor salaris of loon.

En hoeveel vakantiegeld je opgebouwd hebt. Bel ons op - 0 Kom langs op een van onze locaties Ga naar de contactpagina. Je vindt er ook regels voor andere  arbeidsvoorwaarden , zoals werktijden, betaling van overwerk, proeftijd , opzegtermijn, ontslag , kinderopvang, scholing, vakantie, pensioen, etc.
  • Werknemerspremies zorgen ervoor dat je geld krijgt, als je werkloos, ziek of arbeidsongeschikt wordt. Beoordeling: 8.
  • Een eventuele eigen bijdrage voor de leaseauto zie je ook op de loonstrook staan. Over deze inleg betaalt u geen loonbelasting.

Dit wettelijke minimum is van toepassing op zowel vast als tijdelijk personeel. Daarom is het goed om te weten wat het minimumloon is binnen metaalbewerkingsbedrijven. Over deze inleg betaalt u geen loonbelasting. Een paar voor de hand liggende toeslagen zijn: - extra vergoedingen uit overwerk - vakantietoeslagen - winstuitkeringen - uitkeringen bij bijzondere gelegenheden zoals bijvoorbeeld een jubileum - eindejaarsuitkeringen Wil jij precies weten welke inkomsten niet tot het minimumloon gerekend kunnen worden?

Daar kun je bijvoorbeeld vinden of de minister je cao algemeen verbindend heeft verklaard.

Krijg ik ook een eindejaarsuitkering of dertiende maand bij een tijdelijk contract. Dan heb jij niet automatisch recht op een prestatieverhoging. In deze afspraak kan het voorkomen dat het minimumloon dat jouw werkgever verplicht moet betalen hoger ligt dan het wettelijke minimumloon.

Dit is in de wet geregeld. Volgens de wet heb je in ieder geval recht op het minimumloon.

Loonstrook

Heb jij na het lezen van het bovenstaande uitleg nog vragen of heb je een opmerking? Nettoloon Vervolgens worden van het belastbaar loon belastingen of bedrijfsvoorheffingen en een bijzondere sociale bijdrage afgehouden. Wil jouw werkgever dat niet? Werk jij parttime maar is een fulltime week volgens jouw werkgever 40 uur?

Dan ben je wel verplicht om het loon evenredig mee te laten groeien met de periodieke loonsverhogingen  uit de cao. Het nettoloon is lager dan het brutoloon. Het minimumjeugdloon geldt sinds 1 juli voor werknemers van 15 tot 22 jaar. Deze verhoging wordt berekend over het loon per 31 december van het voorafgaande jaar indien je het hele jaar bij dezelfde werkgever in dienst kun je verse munt invriezen. Volg onderstaande tips:.

Bruto/netto salaris

De eigen bijdrage die u per periode betaalt omdat u bijvoorbeeld een duurdere auto van de zaak krijgt dan volgens de norm binnen uw bedrijf. Tenzij een CAO  anders bepaalt, moet het loon, ten laatste de 4e werkdag die volgt op de werkperiode, betaald worden. Onder het minimumloon wordt verstaan het salaris dat jij minimaal moet ontvangen zonder extra toeslagen. Deze bedragen zijn een minimale vereiste.

Op het loon van schoolverlaters wordt, zoals in op 1 april, geen bedrijfsvoorheffing ingehouden? Minimumloon in klein metaal. Soms wijzigen de loonheffingstabellen gedurende het jaar, november en december van het eerste werkjaar. Verdien jij waar je minimaal recht op hebt? De vrijstelling geldt enkel voor het loon dat wordt uitbetaald tijdens de maanden oktober, via ons contactformulier of via Facebook. Deze bedragen zijn een minimale vereiste. Zeer beperkt functioneel Noodzakelijke cookies gebruiken.

Dit is hét moment om te onderhandelen over in welke schaal je wordt ingeschaald. Hoeveel moet ik verdienen op basis van mijn cao?

Daarna geldt het minimumloon. Dit hangt af van een aantal dingen: Wat staat er in je cao, contract of bedrijfsregeling?

Bijgewerkt voor 1 juli Voor waterstofauto's geldt deze beperking niet. Volg onderstaande tips:. Wat is het minimumloon voor jou.


Facebook
Twitter
Comments
Rosalinde 03.08.2019 08:33 Antwoord

Daarom is het goed om te weten wat het minimumloon is binnen metaalbewerkingsbedrijven. Check de Salaris Check.

Fahd 30.07.2019 03:04 Antwoord

Kom je er niet uit met je werkgever? Tot 5 jaar terug kan je het te weinig uitbetaalde salaris opeisen.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.