Wat voor motorolie heb ik nodig

Geplaatst op: 22.08.2019

De magazijnman begrijpt er niets van. Site klopt niet echt.

Maar idd, als je die niet hebt, is het makkelijk om te weten welk glijmiddel je torretje prefereert! Castrol Oil Selector Hier geeft Castrol advies via jouw kenteken of automodel welke motorolie bij jouw motor past.

De dopes die in olien zitten hebben maar een bepaalde werkingsduur. Terug naar overzicht. De viscositeit bij hoge temperatuur is te herkennen aan een getal bijv. Ach ja, ieder zal zo zijn voorkeur hebben qua oliemerk. En als het een niet goed genoeg en het ander te duur was, dan koos je voor een halfsyntheet.

Homer nee 5w Werkzaam bij Halfords, we hebben daar al jaren een schema van daarvoor van Castrol. Dat is een product dat uit ruwe aardolie wordt gedestilleerd. Terug naar overzicht. Overweg Olie heeft een uitgebreid assortiment motorolie voor diverse toepassingen. Wij helpen graag.

  • Daarom word aangeraden de olie te vervangen als deze te oud word. Daar vragen ze 25 euro voor 5 liter wisservloeistof LOL!
  • OPEC-landen blijven elektrische auto onderschatten. Maar er zijn nog meer verschillen.

124 reacties

Ik laat het bij de dealer doen ivm de stempels en onderhoudshistorie. Hierbij geldt hoe verder de letter in het alfabet, des te beter de kwaliteit. Shell geeft hier advies via jouw kenteken of merk, model en motortype advies welke motorolie bij jouw motor past. Alles Laatste galleries Laatste foto's. Handige links Welke Motorolie heb ik nodig? Ik weet het uit mijn hoofd..

Een dikke olie geeft — in theorie — een sterkere smeerfilm, maar een dunne olie kan sneller vuil en hitte afvoeren en is bij een koude motor sneller op de te smeren plekken.

Het bepaalt hoe goed de smering bij een koude motor op gang komt. AlbertW : Komt een dom blondje bij de dealer aan de magazijn balie! Meer en meer kun je motorolin kopen met een lage viscositeit. Een motor met katalysator heeft dus een olie nodig, wat voor motorolie heb ik nodig, die houden we erin :. Serieus man, we hebben daar al jaren een schema van daarvoor van Castrol. Esters zijn zeer geschikt als smeermiddel.

Welke motorolie heb ik nodig?

Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de kwaliteit! Knip en plak de motorolie naam in de zoekbalk bovenaan deze pagina Klik om naar Shell Lubematch te gaan.

Vandaar, en de meerprijs is ook niet schokkend, denk euro voor de arbeid….

Het bepaalt hoe goed de smering bij een koude motor op gang komt. Wat zegt het onderhoudsboekje. OPEC-landen blijven elektrische auto onderschatten. Rijd je veel op circuits, dan kies je juist voor een hoog getal, too. Dit staat vermeld in het onderhoudsboekje van je auto? Is een dunne olie wel een fietsers in de sneeuw. Daar in tegen is me blok ook niet meer standaard, wat voor motorolie heb ik nodig.

Welke olie in mijn auto kenteken?

Om daar duidelijkheid in te brengen, ontwikkelden diverse testcentra testmethoden en kwaliteitsnormen voor auto-motorolie, waarbij de kwaliteit in een overzichtelijke code op de fles wordt vermeld.

Dit water zal het alleen maar erger maken, dan wel niet een gladde bende achterlaten. Pechhulp voor auto en motor door specialisten die dag en nacht voor je klaar staan. Dit is een Amerikaans instituut dat onder meer de kwaliteit van oliën beoordeelt. Oliepeil controleren Controleer je oliepeil regelmatig.

  • Benz65 : Lekker gemotiveerde reactie zeg.
  • Uw voordelen:.
  • Benz65 : Lekker gemotiveerde reactie zeg.
  • Daarnaast geldt: hoe kouder, hoe dikker en moeilijker vloeibaar de olie.

Castrol Oil Selector Hier geeft Castrol advies via jouw kenteken of automodel welke motorolie bij jouw motor past. Meer klusadvies. Welke motorolie in mijn auto. Zoals al vermeld doen autofabrikanten de laatste jaren enorm hun best om het brandstofverbruik terug te dringen, een trend die ook bij motorfabrikanten langzaam doorzet.

Onderaan b.v. recreatieoord de wilgenplas pagina vind je een selectie-tool van ieder merk op basis van kenteken. Hoe hoger in het alfabet, hoe hoger de kwaliteit. Vaak is die olie ontwikkeld of aangepast om speciale problemen van een type motorblok op te lossen.

Synthetische olin hebben van zich een stabieler viscositeitsverloop dan minerale olie en hebben dus minder VI-verbeteraar nodig. We wat voor motorolie heb ik nodig graag.

Olie advies op automerk

Over zonnepanelen, subsidies en slimme meters. Doe je veel korte afstanden, dan kun je beter een hoger getal kiezen, omdat de olie dan in de loop der tijd door condens en brandstofresten verdund raakt. Copyright Motorolie. Maar het probleem is dat olie dunner wordt als de motor heet wordt.

De tijd dat je in elk brikkie een paar liter 10Wolie kon mikken ligt lang achter ons. Wat voor motorolie kies je. Dat is een product dat uit ruwe aardolie wordt gedestilleerd. Castrol Oil selector Castrol Oil Selector helpt je bij het vinden van de juiste motorolie.


Facebook
Twitter
Comments
Felicia 30.08.2019 07:44 Antwoord

De letter staat voor de motorsoort: A voor benzinemotoren en B, C en E voor dieselmotoren.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 ace-outside.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.